دوشنبه / ۱۵ اردیبهشت / ۱۴۰۴ Monday / 5 May / 2025
×
شهردار دزفول گفت: اگر بخواهیم معماری را تعریف کنیم خیلی تعریف واحد و مشخصی وجود ندارد. همانطور که طرح‌های معماری بی‌شمار هستند، تعریف رشته معماری هم بی‌شمار است.
گردهمایی گرامیداشت روز معمار در دزفول

🔹به گزارش خبرنگار روناش، این مراسم به مناسبت سوم اردیبهشت سالروز گرامیداشت شیخ بهایی، دانشمند بزرگ ایرانی و روز معمار، به همت انجمن صنفی معماران و شهرسازان دزفول و با همکاری انجمن روابط‌عمومی ایران و انجمن مفاخر معماری ایران در محل تالار شیخ انصاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول در حال برگزاری است.

شهردار دزفول:
🔴 در حوزه معماری مورد تهاجم قرار گرفته‌ایم/ آشپزخانه‌های اوپن و جزیره‌ای یک مورد تهاجم به معماری است/ در حال بررسی دستورالعمل‌های اجرایی در کره‌جنوبی هستیم/ بعضی از دستورالعمل‌های معماری اسلامی را واقعا نمی‌شود رعایت کرد

🔹شهردار دزفول گفت: اگر بخواهیم معماری را تعریف کنیم خیلی تعریف واحد و مشخصی وجود ندارد. همانطور که طرح‌های معماری بی‌شمار هستند، تعریف رشته معماری هم بی‌شمار است.

🔹به گزارش خبرنگار روناش، محمد عتاب‌اهوازی عصر امروز چهارشنبه در گردهمایی گرامیداشت روز معمار در تالار شیخ انصاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول، اظهار کرد: همه می‌دانیم اگر بخواهیم معماری را تعریف کنیم باید در تاریخ سفر کرده و به گذشته برگردیم و نباید فقط به موضوعات فنی اکتفا کرد، بلکه باید احساسات، زیبایی‌شناسی و موضوعات روانشناسی را هم در نظر گرفت.

🔹وی ادامه داد: معماری به عنوان هنر اول از هفت هنر اصلی تعریف شده، و زبان مشترکی است که ما را به گذشته و آینده وصل می‌کند.

🔹عتاب‌اهوازی با بیان اینکه ما نمی‌توانیم گفتمان مستقیم با گذشته داشته باشیم؛ افزود: امروز هرگاه یک معمار یا یک انسان معمولی از آثار تاریخی بازدید می‌کند، از محیط الهام و احساس می‌گیرد و موضوعات فنی و معماری را درک می‌کند.

🔹وی گفت: به تازگی سفری با محوریت گردشگری و فرهنگی به یزد داشتیم و سه روز میهمان شهردار و اعضای شورای شهر یزد بودیم. یزد به معماری بافتی که دارد می‌بالد و اولین شهری است که از خشت در معماری استفاده کرده و به عنوان شهر جهانی هم ثبت شده است.

🔹به گزارش روناش، شهردار دزفول تصریح کرد: ما هم متقابلاً حرف برای گفتن داشتیم اما متاسفانه شهر دزفول داشته‌هایی داشته و هنوز هم کمی دارد که امیدواریم در آینده نیست نشوند. شهر جهانی دزفول شهر آجرهاست و بیش از ۵۰۰ مدل آجرکاری خاص دزفول ثبت شده است.

🔹محمد عتاب‌اهوازی در ادامه با بیان اینکه یکی از شاخص‌های اصلی فرهنگ و مردمی‌ترین شاخصه فرهنگی، معماری است؛ افزود: در دوره‌ای هستیم که تهاجم فرهنگی مطرح می‌شود و باید قبول کنیم که در حوزه معماری هم مورد تهاجم قرار گرفته‌ایم.

🔹وی با اشاره به تحقیقی که در دوران دانشجویی در خصوص المان‌ها و نمادهای فراماسونری در معماری اسلامی انجام داده است؛ خاطرنشان کرد: همزمان با باقی ابعاد تهاجم فرهنگی، در بحث معماری نیز اول باید ذهن معماران ما مورد هدف و هجوم قرار بگیرد.

🔹عتاب‌اهوازی بیان کرد: در بحث تهاجم فرهنگی اگر تصمیم می‌گیرند خانواده را هدف قرار بدهند، محل اسکان زندگی خانواده خانه‌ایست که توسط معمار طراحی می‌شود.

🔹وی افزود: در گذشته خانه‌هایی داشتیم که مهم‌ترین شاخصه آن حریم و حرمت و بحث رفاه سکنه بود. یکی از فضاهای خصوصی ما آشپزخانه یا مطبخ بود که در گام اول آشپزخانه را به فضای عمومی نزدیک کردند و به مرور تبدیل به آشپزخانه‌های اوپن و جزیره‌ای شد. در این صورت هرگاه نامحرمی وارد خانه بشود بدون مانع به همه چیز اشراف دارد.

🔹به گزارش خبرنگار روناش، شهردار دزفول گفت: یک مشکلی که وجود دارد این است که ما خیلی به گذشته خود می‌نازیم، ولی شاید با شرایط موجود نتوانیم به معماری گذشته برگردیم.

🔹وی با بیان اینکه در یزد خانه‌های چند هزار متری با حیات مرکزی و همسان با شرایط اقلیمی وجود دارد؛ تصریح کرد: شرایط اقتصادی و شرایط فنی شاید دیگر اجازه ندهد به معماری سنتی گذشته برگردیم ولی باید بیایم فکر کنیم و راهکار پیدا کنیم.

🔹عتاب‌اهوازی گفت: در کره‌جنوبی زمانی که دیدند معماریشان دارد از دست می‌رود و دیگر نمی‌توانند بناهایی مثل گذشته داشته باشند، آمدند دستورالعمل‌هایی تعریف کردند که در شهرداری دزفول برای اولین بار در قالب کمیته نما و کمیته پلان در حال بررسی و تدوین است.

🔹شهردار دزفول افزود: یک دستورالعمل اجرایی در کره‌جنوبی، استفاده از المان‌های پیش‌ساخته بود که هم اجرا و هم تولید راحتی دارد و منجر به صرفه‌جویی در زمان و هزینه می‌شود.

🔹وی با بیان اینکه خیلی از موضوعاتی که در معماری اسلامی ما رعایت می‌کرده‌ایم، بین فرهنگ‌های تمام ادیان مشترک بوده است؛ اظهار کرد: بعضی از دستورالعمل‌های معماری اسلامی را واقعا نمی‌شود رعایت کرد از جمله اینکه تاکید شده که حتما باید هم‌سطح زمین زندگی کنیم و در ارتفاع نرویم.

🔹عتاب‌اهوازی در پایان از اساتید رشته معماری درخواست کرد در طول ترم‌های تحصیلی، با توجه به مشکلات فعلی به دانشجو طرح بدهند و پایان‌نامه‌هایی که مخصوصاً مرتبط با شهر دزفول باشد یا بتواند مشکلی را حل بکند ارائه شود و شهرداری دزفول هم از این موضوعات حتما دفاع و حمایت خواهد کرد. /روناش

📸 در گردهمایی گرامیداشت روز معمار، از «سید ناصر رضوی‌نیا» پیشکسوت معماری شهرستان دزفول تقدیر شد.

About The Author

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *