?رئیس بخش تحقیقات خاک و آب مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی صفیآباد دزفول از انجام سالانه بیش از ۵۰۰۰ فقره تجزیه شیمیایی – فیزیکی خاک، آب و گیاه در آزمایشگاههای این بخش خبر داد. ?به گزارش روناش، سیدحسین محمودینژاد در گفت و گو با خبرنگار روناش، گفت: سالانه بیش از ۵۰۰۰ فقره […]
?رئیس بخش تحقیقات خاک و آب مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی صفیآباد دزفول از انجام سالانه بیش از ۵۰۰۰ فقره تجزیه شیمیایی – فیزیکی خاک، آب و گیاه در آزمایشگاههای این بخش خبر داد.
?به گزارش روناش، سیدحسین محمودینژاد در گفت و گو با خبرنگار روناش، گفت: سالانه بیش از ۵۰۰۰ فقره تجزیه شیمیایی – فیزیکی خاک، آب و گیاه در آزمایشگاه های بخش تحقیقات خاک و آب مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی صفیآباد انجام میشود و به منظور مدیریت بهینه مصرف کود، توصیه کودی آن ارائه می شود.
?وی افزود: این امر در راستای تولید محصول سالم و جلوگیری از آلودگی محیط زیست در منطقه برای سازمان های کشاورزی، کشت و صنعت های منطقه و بهره برداران صورت می گیرد.
?محمودینژاد گفت: در صورت عمل کردن به توصیه های انجام شده به ترتیب افزایش عملکردی معادل با ۸۳۹۵۰ تن برای گندم، ۳۳۳۶۰ تن برای ذرت دانه ای، ۸۴۵۰ تن برای کلزا و ۱۵۵۰۰۰ تن برای چغندرقند در شهرستان های شمال خوزستان حاصل می شود.
?وی خاطرنشان کرد: ارزش اقتصادی حاصل از این افزایش عملکرد به ترتیب ۱۴۷۰، ۲۵۶، ۲۹۵، ۵۴۲۵ (مجموعا ۷۴۴۶) میلیارد ریال برای محصول گندم، ذرت دانه ای، کلزا و چغندرقند است.
?رئیس بخش تحقیقات خاک و آب مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی صفیآباد دزفول گفت: ارزیابی اراضی اشخاص حقیقی و حقوقی به منظور تغییر کاربری و جلوگیری از ساخت و سازهای غیرمجاز در منطقه به مساحت ۱۵۰ هکتار، همچنین پایش کودهای مختلف در منطقه به منظور جلوگیری از ورود کودهای تقلبی به بازار و آموزش کشاورزان در زمینه شناسایی کودهای تقلبی از فعالیتهای دیگر این بخش است.
▪️به گزارش روناش، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی صفی آباد دزفول به عنوان بزرگترین مرکز تحقیقات جنوب غرب کشور پس از بررسیها و مطالعات اولیهای که از اراضی آبخور سد بزرگ دز در سال ۱۳۳۹ آغاز شده بود به طور رسمی در سال ۱۳۴۲ در قلب اراضی ۱۲۵ هزار هکتاری شبکه آبیاری دز در شمال خوزستان افتتاح شد.
▪️۹ شهرستان خوزستان شامل دزفول، شوش، اندیمشک، شوشتر، کرخه، گتوند، لالی، اندیکا و مسجد سلیمان زیر مجموعه مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی صفی آباد است.
خبرنگار: میلاد گلداری
دیدگاهتان را بنویسید