دوشنبه / ۱۸ فروردین / ۱۴۰۴ Monday / 7 April / 2025
×
سیدمحمد قاضی‌زاده

گردشگری زیارت، کلید توسعه

در سه شب گذشته، آستانِ مقدسِ حرمِ مطهرِ محمد بن‌‌ موسی‌ الکاظم- سبزقبا(ع) شاهد جمعیت زیادی از زائران و مجاوران آن حضرت بود. ظرفیت شبستان‌ها و صحن به طور کامل پر شده و بسیاری هم در حریم حرم حضور داشتند.
گردشگری زیارت، کلید توسعه

در سه شب گذشته، آستانِ مقدسِ حرمِ مطهرِ محمد بن‌‌ موسی‌ الکاظم- سبزقبا(ع) شاهد جمعیت زیادی از زائران و مجاوران آن حضرت بود. ظرفیت شبستان‌ها و صحن به طور کامل پر شده و بسیاری هم در حریم حرم حضور داشتند.

گذشته از موضوع اجتماع که البته در جای خود پر اهمیت و تعیین‌کننده است، اما مهم‌تر از تمامی موضوعات، بحث رفاه و تکریم عاشقان آن حضرت بود که باید در اولویت نخست قرار داشته باشد. حرم مطهر سبزقبا(ع) قطب گردشگری دینی- مذهبیِ نه تنها خوزستان و بلکه جنوب‌غرب کشور به حساب می‌آید و به گفته متولیانِ آستان و البته باور قلبی عموم جامعه، به عنوان چهارمین حرم اهل‌بیت (ع) در کشور عزیزمان ایران شناخته می‌شود که سکونت در شهر دزفول و مجاورت در حریم آن حضرت مایه مباهات بسیار است.

جمعیتی که سه شب پیش گرد هم آمدند، نیاز اساسی این قطب گردشگریِ دینی- مذهبی را به خوبی نمایان ساخت و آن هم فقط و فقط توسعه صحن‌ها و شبستان‌ها است. شبستان‌هایی (سالن‌های‌ ستون‌دار) در هم‌کف (و نه لزوما زیرسطحی) و صحن‌هایی در اطراف آن است که مکمل آن کاشی‌کاری‌هایی که حاصل دست هنرمندان این سرزمین، حوض‌های آب که نمایانگر پاکی و روشنایی است و البته نوری که از کیلومترها دورتر آسمانش را منور سازد.

نکته مهم دیگر بحث ماندگاری شهروندان و گردشگران دینی- مذهبی (یا همان زائران و مجاوران) آن حضرت است که باید مورد توجه قرار گیرد. هر فردی که وارد حرم مطهر می‌شود چند موضوع را دنبال می‌کند که مهم‌ترین آن زیارت است که معمولا بعد از عرض ارادت، تعظیم کرده و خارج می‌شود. اما در کنار زیارت شخص نیاز به آرامش روحی دارد، در گوشه‌ای نشسته و آداب زیارت را به جای می‌آورد و در مقابل انتظار دارد تا چشمانش را به حوض‌های آب، صحن‌های متعدد و وسیع و نورپردازی آن‌ها روشن سازد و با برنامه‌های متنوع و متعدد فرهنگی مشغول شده و با شور و انگیزه مشارکت نماید.

در پایان به طور خلاصه باید اینگونه بیان کرد که چنانچه متولیان آستان حرم حضرت سبزقبا (ع)، دست‌اندرکاران دستگاه‌های اجرایی و مدیریت شهری اگر واقعا تمایل دارند تا شهر و شهرستان دزفول و حتی شمال خوزستان در همه بخش‌ها توسعه پیدا کند نخست باید پیشرفت سریع حرم مطهر را در دستور کار قرار داده تا شاهد تاثیرِ خیره‌کننده‌ی این اقدام در همه بخش‌ها (فرهنگی، اقتصادی، سیاسی، سایر شاخه‌های گردشگری و غیره) باشند.

🖌 سیدمحمد قاضی‌زاده
📚 کارشناس ارشد گردشگری

About The Author

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *