میلاد گلداریدر تقویم شمسی چهاردهم تیرماه روز قلم نامگذاری شده است؛ و در ستایشِ قلم همین اشاره به کلام آفریدگارِ بیهمتا کافیست که در قرآنِ جاوید، «به قلم و آنچه مینویسند»، سوگند یاد کرده است.قلم همچون موهبتی است که در دست اهالی آن قرار دارد و با آن هم میشود در خدمتِ خدا بود و […]
میلاد گلداری
در تقویم شمسی چهاردهم تیرماه روز قلم نامگذاری شده است؛ و در ستایشِ قلم همین اشاره به کلام آفریدگارِ بیهمتا کافیست که در قرآنِ جاوید، «به قلم و آنچه مینویسند»، سوگند یاد کرده است.
قلم همچون موهبتی است که در دست اهالی آن قرار دارد و با آن هم میشود در خدمتِ خدا بود و هم در رکابِ شیطان. همچون سلمان رشدی (لعنتالله علیه) میتوان آن را هدر داد. میتوان همچون علامه مجلسی قلم را خرجِ پروردگار و تبیینِ تشیع کرد. قلم در دست حافظ تجلی فرهنگ میشود و در دست داستایوفسکی ماندگارترین آثار ادبی جهان را خلق میکند.
در زمانه حاضر، قلم، هم در دستِ نویسندگان، روزنامهنگاران و خبرنگاران قرار دارد، و هم در دستِ هر فردی که در فضای مجازی مینویسد، و نوشته او بر جامعه و مردم تأثیر میگذارد.
تردیدی وجود ندارد که اهالی قلم به نسبتِ آنچه مینویسند، و به نسبتِ آن تأثیری که بر مخاطب و جامعه میگذارند، مسئول هستند.
قلم میتواند در جامعه امید بیافریند یا بذرِ نفرت بکارد؛ قلم میتواند درراستای مطالبهگری و عدالتخواهی برای بهبودِ وضعیت یک کشور، یا در جهت تأمین منافع شخصی یا گروهی باشد؛ قلم هم میتواند فاسدی را رسوا، و هم محترمی را بیآبرو کند!
اهمیت قلمفرسایی بهخصوص در حوزه رسانه بهحدی است که با هر چرخش آن میتوان آشوبی برپا، یا آرامشی حاکم کرد. میتوان حقیقتی آشکار را کِتمان، یا دروغی بزرگ را بهعنوان واقعیت جا زد. حتی فراتر از آن، با یک چرخش قلم، میتوان جای شهید و جلاد را هم عوض کرد!
همهآنچه گفته شد بیانگر رسالت سنگینی است که بردوش اهالی قلم است.
در پایان با گرامیداشت این روزِ مهم، دعا کنیم همواره قلمهایمان برای خدا، برای مردم و برای تحققِ هرآنچه خوبی و برکت است، به چرخش درآیند؛ که در غیر اینصورت، این موهبتِ بزرگ را هدر دادهایم.
۱۴ تیر ۱۴۰۲
روناش
آگاهسازیها
دیدگاهتان را بنویسید