?معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: چنین محافلی تصویری روشن از گذشته، میراث و عناصر تمدنی ما را آشکار میکنند. ?به گزارش خبرنگار روناش، دکتر عبدالحسین کلانتری در چهارمین کنگره بینالمللی جندیشاپور اظهار کرد: چنین محافلی فراتر از کنکاش گذشته، باید نگاهی به اکنون و نگاهی به آینده نیز داشته باشند […]
?معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: چنین محافلی تصویری روشن از گذشته، میراث و عناصر تمدنی ما را آشکار میکنند.
?به گزارش خبرنگار روناش، دکتر عبدالحسین کلانتری در چهارمین کنگره بینالمللی جندیشاپور اظهار کرد: چنین محافلی فراتر از کنکاش گذشته، باید نگاهی به اکنون و نگاهی به آینده نیز داشته باشند تا هم پُربارتر بوده و هم بتوانند گرهای از کار کشور باز کنند و ادبیات مطالعات نهاد علم و نهاد دانشگاه را که در کشور ما تازه جوانه زده و رشد کرده، تقویت و پُربار میکنند.
?وی ادامه داد: این حوزه مطالعاتی در یک بخش خود به مطالعات تطبیقی، و همچنین مقایسه نهادهای علمی و دانشگاهی در اقصی نقاط کشور و جهان میپردازد و درپی این مقایسه طبیعتا راهکارهایی برای برونرفت از بسیاری مسائلی که نظام آموزش عالی کشور با آن مواجه است را پیدا میکند.
?کلانتری تصریح کرد: یک بخش مهم و اصیل مطالعات دانشگاه، مطالعات تاریخی نهاد و علم دانشگاه است که بهنظر میرسد این بخش در مطالعات دانشگاهی ایران بسیار ضعیف است و کمتر به آن پرداختهایم. اگر نتایج چنین مطالعات تاریخی و همفکریهایی که در چنین محافلی صورت میگیرد منتشر و استفاده شود، میشود سیاستگذاری و مدیریت آموزش عالی را در کشور، عمق نظری و تاریخی مناسبتری بخشید.
?وی با بیان اینکه در پرتو مطالعات تاریخی نهاد علم باید به سوالات اساسی پرداخت که امروز ما را روشن میکند؛ خاطرنشان کرد: نهاد دانشگاه در ایران یک نهاد شبهمدرن و وارداتی بوده که نسبتی با گذشته تاریخی ما نداشته و مثل یک مهمان ناخوانده از دیار مدرنیته آمده و خودش را در آموزش ما متجلی کرده است.
?عبدالحسین کلانتری افزود: نسبت این نهاد با گذشته تاریخی ما چیست؟ و گذشته تاریخی ما که یکی از آنها گندیشاپور است چگونه در نهاد دانشگاه منعکس شده و آیا اصلا جایی در آن دارد؟ ما باید پاسخ این سوال را واکاوی کنیم و بر این اساس باید در سیاستهای دانشگاهی بازنگری کنیم.
?معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم با بیان اینکه توجه به گذشته عنصری مهم است؛ اظهار کرد: نوآوری و ساخت نهاد جدید بدون توجه به سنت و میراث تاریخی امکانپذیر نیست و ما در ایران به این میراث بیتوجهی کردهایم و باید جبران کنیم.
?وی گفت: میراث تاریخی و تمدنی ما قابلیت بازاحیا دارد و در محیطهای مختلف خصوصا در محیط دانشگاه قابل استفاده است.
دیدگاهتان را بنویسید