🔹سرپرست میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دزفول از آغاز عملیات مرمت ساباط بیگدلی در این شهرستان خبر داد. 🔹به گزارش روناش و به نقل از روابط عمومی اداره میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی شهرستان دزفول حمید رضا خادم ۲۹ مرداد ۱۴۰۳ با اعلام این خبر افزود: با هدف رفع آسیب های بنا مرمت ساباط […]
🔹سرپرست میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دزفول از آغاز عملیات مرمت ساباط بیگدلی در این شهرستان خبر داد.
🔹به گزارش روناش و به نقل از روابط عمومی اداره میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی شهرستان دزفول حمید رضا خادم ۲۹ مرداد ۱۴۰۳ با اعلام این خبر افزود: با هدف رفع آسیب های بنا مرمت ساباط بیگدلی از محل اعتبارات مرمت بافت تاریخی دزفول آغاز شد.
🔹سرپرست میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی شهرستان دزفول با اشاره به موارد مرمت این اثر تاریخی گفت: رفع آسیب های ناشی از رطوبت،برچیدن اندودهای الحاقی و مرمت آجرکاری ساباط از جمله اقدامات مهمی است که در راستای مرمت ساباط بیگدلی در حال انجام است.
🔹ساباط بیگدلی مربوط به اواخر دوره قاجار می باشد ودر دزفول خیابان امام خمینی شمالی کوچه شهید اخلاق زاده جنب مسجد بیگدلی واقع شده است.
🔹ساباط یکی از اجزای زیبای معماری سنتی در بافت قدیم آجری دزفول است که دل هر بیننده ای را مفتون خود می کند.
🔹ساباط معبری دالان مانند با سقف است که در مسیرهای طولانی بالای سر رهگذران قرار می گیرد و مانع از تابش آفتاب و آزار آنها می شود.
🔹ساباط بیشتر در شهرهای گرمسیری ساخته می شده و نمونه های آن را می توان در اصفهان،یزد،دزفول و … مشاهده کرد.
🔹وجود ساباط در معماری ایران در شهرهای گرم و آفتابی نشان از تجربه، دانش و مهارت ایرانیان در امر معماری دارد.در واقع ساباط ها میان دو بخش یک کوچه ارتباط برقرار می کرده اند.
دیدگاهتان را بنویسید