دوشنبه / ۱۸ فروردین / ۱۴۰۴ Monday / 7 April / 2025
×
دزفول، کجا بریم؟
روناش بررسی می‌کند:

دزفول، کجا بریم؟

? سید محمد قاضی‌زاده? کارشناس ارشد گردشگری گردشگری سلامت به یکی از پُر درآمدترین بخش‌های صنعت گردشگری در ایران تبدیل شده است. با ایجاد زیرساخت‌ها و توسعه خدمات در حوزه‌های تندرستی، درمان در طبیعت و جراحی‌های پزشکی، این صنعت در سال‌های اخیر رشد چشمگیری داشته و قطب‌های گردشگری سلامت در نقاط مختلف کشور در حال […]

رشد چشمگیر گردشگری سلامت در ایران/ از تندرستی در طبیعت تا جراحی‌های پیشرفته
  • کد نوشته: 689
  • شهریور 10, 1403
  • بدون دیدگاه
  • ? سید محمد قاضی‌زاده
    ? کارشناس ارشد گردشگری

    گردشگری سلامت به یکی از پُر درآمدترین بخش‌های صنعت گردشگری در ایران تبدیل شده است. با ایجاد زیرساخت‌ها و توسعه خدمات در حوزه‌های تندرستی، درمان در طبیعت و جراحی‌های پزشکی، این صنعت در سال‌های اخیر رشد چشمگیری داشته و قطب‌های گردشگری سلامت در نقاط مختلف کشور در حال توسعه هستند.

    بدون شک، گردشگری سلامت امروزه به یکی از پُر درآمدترین بخش‌های صنعت گردشگری تبدیل شده و با جرأت می‌توان گفت که این بخش مهم از صنعت گردشگری، به دلیل تأثیر مستقیم در بالابردن سطوح مختلف خدماتی، زنجیره‌ی توسعه‌ی ملی و منطقه‌ای را به همراه داشته است.

    گردشگری سلامت خود به سه دسته‌ی گردشگری تندرستی، گردشگری درمان در طبیعت، و گردشگری پزشکی یا جراحی تقسیم می‌شود. نکته‌ای که باید به آن توجه کرد، نقش انسان در ایجاد زیرساخت‌ها، توسعه، و آسان‌سازی استفاده از این نوع خدمات است که البته در بخش گردشگری پزشکی یا جراحی بسیار پررنگ و طبیعتاً در بخش تندرستی کم‌ترین نقش را خواهد داشت.

    وجود مواهب خدادادی طبیعی زمینه را برای ایجاد و توسعه‌ی گردشگری تندرستی و گردشگری درمان در طبیعت فراهم کرده و نقش انسان در این بخش تنها به ایجاد زیرساخت‌ها و امکانات در مسیر و مقصد این نوع سفر محدود می‌شود.

    اما در گردشگری پزشکی یا جراحی، کارگزاران و دست‌اندرکاران باید با توجه به امکانات موجود، ایجاد و جذب سرمایه، زمینه را برای شروع یک فرایند خدمت در موضوع گردشگری پزشکی یا جراحی فراهم آورند و در تلاش برای توسعه‌ی فازهای مختلف باشند؛ چرا که اگر زنجیره خدمات که مکمل هم هستند فراهم نباشد، با کاهش متقاضیان استفاده‌کننده از این خدمات مواجه خواهیم شد.

    با اینکه در ایران زمزمه‌های ورود به حوزه گردشگری سلامت سابقه‌ای حدود ۲۲ ساله دارد، اما در سال‌های اخیر و با کمک بخش‌های دولتی و خصوصی، قطب‌های گردشگری سلامت در هر سه شاخه‌ی آن ایجاد شده و هم‌اکنون در حال توسعه هستند. هر کدام از این قطب‌ها در یک یا چند بخش مهم فعالیت‌های گسترده‌ای دارند. از چشمه‌های آب گرم معدنی (بعضاً گوگردی) در استان‌های اردبیل، مرکزی، خراسان جنوبی و هرمزگان، و طبیعت ساحلی و جنگلی (به‌منظور لجن‌تراپی در ماسه و تنفس در هوای پاک ییلاقات) در شمال کشور، در حوزه‌ی گردشگری تندرستی و درمان در طبیعت، گرفته تا انواع جراحی‌های پزشکی (انجام عمل‌های چشم‌پزشکی و زیبایی در مشهد، درمان نازایی در یزد و کاشت مو در شیراز و اصفهان) و سایر شهرهای بزرگ که به‌تازگی جایگاه خود را پیدا کرده و به‌سرعت در حال توسعه هستند، از جمله قطب گردشگری سلامت جنوب غرب کشور در دزفول.

    نکته بعدی که در انتخاب نوع درمان و تعیین مقصد برای دریافت خدمات بسیار مؤثر است، بخش هزینه‌های گردشگری سلامت است. تنوع بالا در هزینه‌ها و تسهیلات باعث شده تا متقاضیان در تصمیم‌گیری‌ها بیشتر تأمل داشته باشند.

    About The Author

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *