بهشتیفر: آتش نشانی شغلی است که با ایثار، شجاعت و ازخودگذشتگی معنا پیدا می کند/ آمار غرق شدگی در حوزه شهری (پارکها و سواحل شهری) کاهش چشمگیری داشته است
رئیس سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری دزفول در هفته ای که متعلق به آتش نشانی است به خبرنگار ما گفت: مهمترین فاکتور در حرفه آتش نشانان علاقه، تعهد کاری و از خودگذشتگی است.
روحالله بهشتیفر با اشاره به سختی و مخاطرات کار آتش نشانی افزود: بدون تردید اگر شجاعت و عشق به مردم و دغدغه نجات جان انسانها نباشد، هیچ آتش نشانی حاضر به ادامه کار نخواهد بود، فلذا با توجه به شرایط خاص این شغل، از مدیریت شهری ( شهرداری و شورای اسلامی شهر) انتظار میرود که در بحث تامین زیرساخت ها و بهبود شرایط رفاهی و معیشتی آتش نشانان حساسیت بیشتری داشته باشند.
او ادامه داد: آتش نشانی دزفول دارای ۵ ایستگاه و یکصد آتش نشان است که در شرایط کنونی از نظر تعداد ایستگاه، نیروی انسانی و تجهیزات اصلا شرایط مساعدی ندارد.
رئیس سازمان آتش نشانی با عنوان کردن کمبودها و مخاطرات سازمان اتش نشانی گفت: در حال حاظر شهر دزفول از کمبود سه ایستگاه آتش نشانی، ۴۰ نیروی آتش نشان و ۲۰ خودروی مختلف آتش نشانی و امدادی رنج می برد که بایستی در این خصوص همت مضاعفی صورت گیرد.
وی ادامه داد: در کنار کمبود ماشین آلات و تجهیزات و نیروی انسانی، با مرتفع سازی های انجام شده وجود یک دستگاه خودروی نردبان برای دزفول بسیار ضروری بنظر می رسد. بدیهی است با توجه به افزایش جمعیت و تراکم بیش از حد ساختمانهای سطح شهر دزفول بروز رسانی و تجهیز امکانات و وسایل امدادی و بحران ضروری به نظر می رسد.
بهشتیفر در خصوص ایمن سازی و دغدغه مندی خودبرای کاهش مخاطرات شهری داریم خاطر نشان کرد: اقدام به شناسایی ساختمانهای نا ایمن کرده ایم، در حوزه معاونت ایمنی و پیشگیری با حساسیت تمام بر نقشه های ساختمانی و ایمنی ساختمانهای مسکونی پرداخته ایم ولی واقعیت این است مدیریت شهری به تنهایی برای رفع این دغدغه کارآمد نیست و بایستی سایر دستگاههای ذی ربط همکاری لازم را داشته باشند.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود به مشکلات توسعه شهرستان و نبود آتش نشانی و یا عدم تجهیز آتش نشانی های شهرها و بخشهای حاشیه دزفول استبر شمرد و اظهار کرد: در حال حاضر بیش از ۳۰ درصد عملیات های این سازمان خارج از محدوده شهری است. شاید ما مسولیت حقوقی در این خصوص نداشته باشیم ولی تعهد اخلاقی داریم تا به همه مردم خدمت رسانی کنیم.
او از نماینده و فرماندار تقاضا کرد به بحث تجهیز واحد های آتش نشانی حومه دزفول رسیدگی کنند.
بهشتیفر همچنین به وضعیت نجات غریق و تعداد غرق شدگان اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه دزفول شهر گردشگری است و رود زیبا و زلال دز از مرکز این شهر عبور میکند، یکی از مخاطرات اصلی ما بحث غرق شدگی است که از سالهای پیش تا کنون همواره تلفات نسبتا زیادی داشته است. هر چند سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی وظیفهی تعریف شدهی حقوقی در این زمینه ندارد ولی برخود واجب دانسته تلاش خود را در این مسیر برای حفظ جان مردم بیشتر نماید.
او اذعان کرد: امسال به حول قوه الهی و توجه ویژه شهردار و معاون امور شهر و همچنین استفاده از ناجیان هیات نجات غریق، تمام مسیر رودخانه از پارک علی کله تا پارک علی مالک با نصب تابلوهای هشدار و همچنین ایجاد پایگاه های پیشگیر از غرق شدگی تاحدود بسیاری ایمن سازی صورت گرفته است که تلفات را در بخشی از موارد بسیار کاهش داده است.
بهشتیفر ابراز امیدواری کرد: با حمایت شورای محترم و تامین اعتبار و تجهیز سازمان ضریب ایمن سازی پارکهای ساحلی افزایش یابد.
وی در پایان با گلایه مندی از برخی شهروندان که اهمیت کار آتش نشانان در نجات جان کسانی که در حوادث گرفتار شده اند، واقف نیستند گفت: برخی با تماسهای غیرضروری و مزاحمت تلفنی باعث اخلال در خدمت رسانی نیروهای آتش نشانی میشوند.
این مقام مسئول با بیان اینکه حادثه خبر نمیکند، خاطرنشان کرد: برای امداد رسانی به حادثه دیدگان لازم است که مردم و پلیس راهنمایی و رانندگی با ماموران آتش نشانی همکاری داشته باشند و مسیر را برای خودروهای امدادی باز کنند تا امکان امداد رسانی به موقع وجود داشته باشد.
دیدگاهتان را بنویسید