روناش بررسی میکند: دزفول شهریست از سپیدهدم تاریخ… شهری که بیش از 2600 شهید تقدیم میهن و انقلاب کرده است… شهری که به دارالمومنین شهره بوده و بهعنوان پایتخت مقاومت ایران اسلامی در تقویم ثبت شده است… حرم حضرت محمدبنموسیالکاظم (ع) ملقب به سبزقبا، برادر تنی امام رضا علیهالسلام، بهعنوان چهارمین حرم معنوی کشور در آنجا واقع شده است… شهر آب و آجر… و البته شهر قدیمیترین پل استوار جهان، و شهر جهانی کپو…
دزفول دومین شهر پرجمعیت استان خوزستان است و بهواسطه تاریخ غنی و اماکن فرهنگی و طبیعی متعدد، یکی از مهمترین جاذبههای جنوبِ ایران عزیزمان است.
دزفول همهساله پذیرای خیل عظیم گردشگران است و در سال گذشته نیز رتبه اول استان را در زمینه جذب گردشگر به خود اختصاص داد.
«روناش» در ادامه این گزارش به معرفی ظرفیتها و نقاط مختلف گردشگری شهرستان دزفول در زمینههای مختلف خواهد پرداخت:
در زمینه تاریخی مهمترین ظرفیت این شهرستان وجود پل باستانی است که مربوط به دوره ساسانی بوده و بیش از 1700 سال قدمت دارد. شهرستان دزفول همچنین دارای بیش از 230 هکتار بافت تاریخی است که هرچند بخشی از آن در سایه بیمهریها در حال نابودی است، اما بخش قابل توجهی از آن هم مرمت شده و در تمام روزهای سال میزبان علاقمندان است.
خانههای تاریخی تیزنو، سوزنگر، قطب، سید صدر و صنیعی در ایام نوروز آماده حضور گردشگران هستند. موزه حمام تاریخی کرناسیون، سربطاق آقامیر و چوقابفون و همچنین آسیابهای تاریخی نیز از جمله مقاصد مهم گردشگری بافت تاریخی دزفول است.
آرامگاه یعقوب لیث صفاری، نخستین شهریار ایرانیِ احیاگر زبان پارسی نیز در دزفول و در شهر جندیشاپور این شهرستان واقع شده است.
برای پی بردن به شکوه معماری دزفول، بازدید از مسجد جامع پیشنهاد میشود. این مسجد بهعنوان دومین اثر تاریخی مهم شهرستان شناخته شده و جزو 10 مسجد قدیمی کشور است.
مجتمع فرهنگی سینمایی دزفول نیز از جمله شاهکارهای معماری ایران است که علاقمندان میتوانند از آن بازدید کرده و قابهای ماندگاری را ثبت کنند.
به گزارش روناش، شهرستان دزفول بهواسطه عبور رود خروشان و پرشکوه دز از وسط آن، از جمله مهمترین مقاصد گردشگری آبی کشور نیز بهشمار میرود. تفریحگاه ساحلی علیکله که بهتازگی به یک پل معلق عابر پیاده هم تجهیز شده، در تمامی ایام سال میزبان هموطنان عزیزمان از جایجای کشور است. منطقه توریستی چالکندی نیز مکانی بکر و مناسب برای شنا و قایقسواری است.
ساحل رودخانه دز نیز در مقیاسی وسیع، دارای چندین پارک ساحلی است که مکانی مناسب برای تفریح مسافران نوروزی است.
بوستان ولیعصر، بوستان خانواده، بوستان دولت، بوستان شهردخت، بوستان مهرگان، بوستان رعنا، پارک جنگلی لاله، بوستان برکه زیبا، بوستان ملت، بوستان فلاحت، بوستان گل نرگس و بوستان انرژی از جمله پارکهای مهم شهر دزفول هستند.
باغ وحش دز و در کنار آن شهر تفریحی باران، از دیگر نقاطی است که پذیرای گردشگران نوروزی خواهند بود.
دو ظرفیت عظیم گردشگری شهرستان دزفول، بخشهای سردشت و شهیون است که همه ساله میزبان انبوه مسافران نوروزی است. دریاچه سد دز یا دریاچه شهیون و دژ محمدعلی خان (بختیاری) از جمله نقاط زیبا و مهم این مناطق بهشمار میرود. روستاهای گردشگری نظیر پامنار، پاقلعه و باغچهبان نیز با داشتن اقامتگاه و فضای پذیرایی، گزینه محبوبی برای گردشگران نوروزی است.
آبشار شِوی که یکی از بزرگترین آبشارهای طبیعی خاورمیانه و یکی از زیباترین آبشارهای ایران است نیز در این منطقه قرار دارد.
در زمینه گردشگری مذهبی هم علاوه بر ظرفیت عظیم حرم مطهر حضرت سبزقبا علیهالسلام، آرامگاه محمدبنجعفر طیار، آرامگاه شاهرکنالدین و آرامگاه رودبند نیز از جمله آثاری است که علاوه بر ظرفیتهای تاریخی، از ارزش معنوی نیز برخوردارند.
آنچه در بالا مرور کردیم فقط بخش مهمی از ظرفیتهای گردشگری شهرستان بود نه تمام آنها. در پایان امید است که این گزارش، راهنمای خوبی برای هموطنان عزیزی که قصد سفر به دزفول را دارند بوده و اوقات خوشی را همراه با خانواده، در این شهرستان سپری کنند. /روناش
دیدگاهتان را بنویسید