به همت پژوهشکده دزفولشناسی و با همکاری دیگر ادارات و سازمانها، آیین نکوداشت زنده یاد دکتر محمدصادق ملکآسا چهره ماندگار طب سنتی و نوین دزفول امروز جمعه 23 شهریور با حضور جمعی از پزشکان، مسئولان و مردم این شهرستان در محل سالن اجتماعات دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول برگزار شد. به گزارش روناش، رئیس پژوهشکده […]
به همت پژوهشکده دزفولشناسی و با همکاری دیگر ادارات و سازمانها، آیین نکوداشت زنده یاد دکتر محمدصادق ملکآسا چهره ماندگار طب سنتی و نوین دزفول امروز جمعه 23 شهریور با حضور جمعی از پزشکان، مسئولان و مردم این شهرستان در محل سالن اجتماعات دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول برگزار شد.
به گزارش روناش، رئیس پژوهشکده دزفولشناسی در این آیین گفت: دکتر ملکآسا توجه ویژهای به طب سنتی داشت و اکنون با پیگیری این پژوهشکده دزفول شناسی افرادی برای شناسایی و بازآفرینی گیاهان دارویی شهرستان دزفول تعیین شده است.
عباس چراغچشم افزود: زنده یاد دکتر ملکآسا منزل خود در نزدیکی فرمانداری دزفول را برای فعالیتهای پژوهشی در نظر گرفته بود و فرزندان وی به این وصیت عمل کردند و این منزل را که نزدیک به ۶۰ میلیارد تومان ارزش داشت در اختیار پژوهشکده دزفول شناسی قرار دادند.
همایون ملکآسا فرزند پزشک فقید دزفولی نیز اظهار کرد: دکتر ملکآسا برای سه نسل و بیش از ۶۰ سال به مردم خدمت کرد و پس از ۳۵ سال طبابت به طب سنتی رجوع کرد. پدرم اعتقاد داشت میتوان از طب سنتی حداقل برای طب عمومی استفاده کرد.
دکتر محمدرضا سنگری پژوهشگر برجسته عاشورایی نیز خاطرنشان کرد: مطب زنده یاد گاه با صف ۵۰۰ نفری مواجه میشد ولی این پزشک با صبر و حوصله به همه بیماران رسیدگی میکرد. مردمی، غمخوار و حاذق بودن از ویژگیهای دکتر ملکآسا بود. شجاعت، محبوبیت، خلاقیت و بردباری از دیگر ویژگیهای این طبیب بود.
وی با بیان اینکه جذب دانشجوی خارجی موجب احیای ظرفیت دانشگاه باستانی جندی شاپور دزفول میشود؛ افزود: پزشکی که بر بالین حضرت علی (ع) حاضر شده بود دانش آموخته دانشگاه جندی شاپور دزفول بود و پیامبر اکرم (ص) دانشجویانی به این دانشگاه اعزام کرده بودند.
سید احمد آقامیری از دوستان و همکاران دکتر ملکآسا نیز در این آیین گفت: دزفول بعد از جنگ جهانی زخمهایی بر تن داشت و قحطی بزرگی به دلیل چپاول محصولات این منطقه توسط اشغالگران رخ داد. بیماریهای زیادی نظیر تیفوس، نابینایی و قارچ کچلی در این قحطی شایع و درصد زیادی از مردم به این بیماریها گرفتار شدند. دکتر ملکآسا و تعدادی دیگر از پزشکان در این روزهای سخت کار طبابت را در دزفول آغاز کردند.
وی با بیان اینکه نظام پزشکی دزفول سال ۱۳۷۲ به همت دکتر ملکآسا و تعدادی دیگر از پزشکان تاسیس شد، افزود: فرزندان دکتر ملکآسا بنا به وصیت، مطب دکتر را به انجام فعالیتهای پژوهشی اختصاص دادند و از این رو پژوهشکده دزفول شناسی در این مکان مستقر شد.
اجرای گروه مارش تیپ ۲۹۲ زرهی ارتش، پخش کلیپ از طبابت دکتر ملکآسا و سخنان وی، به تصویر کشیدن چهره دکتر ملکآسا حین برگزاری مراسم توسط نازنین ایرانمنش، رونمایی از تمبر یادبود مرحوم دکتر ملکآسا، شعرخوانی با گویش دزفولی توسط امیر مهدی کاظم زاده، تجلیل از پزشکان پیشکسوت و پزشکان برگزیده شهرستان و رونمایی از سردیس دکتر ملکآسا از دیگر بخشهای این آیین بود.
دیدگاهتان را بنویسید